Добринище е малко курортно градче, намиращо се в югозападна България, Благоевградска област и само на 4км от световноизвестният ски курорт Банско.  Известно е  както с лечебните си минерални извори, така и с магическите планински пеизажи на Пирин. Градът е атрактивен не само през лятото, но и през зимата със своята малка ски-зона.

Лято в Добринище

Лятото в Добринище може да се опише с две думи планина и басеин. Красотите, които предлага Пирин не могат да се опишат с думи, планината просто трябва да се посети. Може да пътувате със седалковия лифт до х. Безбог и Безбожкото езеро, а от там до връх Безбог, Полежан, Джангал, Джано или пък езерата Попово, Тевно, Самодивски или Кременски. А след прехода в планината сте добре дошли в рибен ресторант Алпина.

Зима в Добринище

През зимния сезон Добринище е атрактивно със своята малка ски-зона. Пистата е перфектна за начинаещи и напреднали скиори, а цените за ски-карти и обурудване изключително изгодни. Може да наемете ски екипировка от АЛПИНА, а също така винаги сте добре дошли и на вкусен обяд.